2012-08-03 15:00:46• hírek • Szatmár.ro

Megnyílt a strand, de még sok a hiányosság

Közel kétórás csúszással került sor a Szatmárnémeti Strand megnyitójára.

Hosszú, több éves várakozás előzte meg a Szatmárnémeti Strand megnyitását, a várakozásból pedig kijutott a megnyitó napjára is: a 12 órára meghirdetett nyitóünnepség közel két órát késett amiatt, hogy a város és a megye elöljárói részt kellett vegyenek a prefektúrán tartott telekonferencián. A késlekedés persze jól jött a a strand üzemeltetőinek is, ugyanis nekik még a nyitás előtt - sőt utána is - akadt tennivalójuk bőven. Az egyik, talán legnagyobb medencét csak a nagyközönség beengedése után kezdték meg feltölteni és ekkor még tartott a feltöltött medencék tisztítása is - a medencék aljáról több-kevesebb homokot egy speciális víz alatti "porszívóval" távolították el.

A terv, miszerint a megnyitó napján is belépőjegyet szednek majd, gyorsan dugába dőlt, ugyanis a régóta várakozó, főleg nyugdíjasokból és gyerekekből álló több száz fős tömeg kicsit dühödten tódult be a strand területére és vette birtokba a medencéket.

Az elöljárókra várva sikerült néhány szót váltanunk Ioan Hossu-val is, a strandot működtető Beny Alex cég egyik vezetőjével. Sikerült tisztáznunk a sok szatmárit érdeklő kérdést, miszerint valóban nem vihetnek-e be a strand vendégei magukkal ételt-italt a pihenő-övezet területére. - Természetesen nem fogunk senkit sem megmotozni a bejáratnál, de azért alakítottunk ki laci-konyhákat, sörözőket a strand területén, hogy a vendégek azokat részesítsék előnyben - mondta Hossu.

A sörözők, teraszok választékát átnézve a következőre jutottunk: nem olcsó, de nem kerül semmi többe, mint más pihenő-övezetben, mint például az apai tó partján. Egy fél literes üdítőital 5 lejbe kerül, egy 0,33-as dobozos üdítőért 3 lejt kell fizetni. Egy fél literes, dobozos Heineken ára 6 lej, a Csíki sörért 4 lejt kérnek. Egy kis adag hasábburgonya 3,5 lejbe kerül, egy miccs ára 2,5 lej, a sült húsból - disznó-tarja vagy csirkemell - 100 gramm 6 lej.

Tumultus a bejáratnál

Pénteken az is kiderült, hogy 18 lejbe kerül egy teljes árú jegy, a nyugdíjas és gyerekjegy pedig 9 lejbe - a polgármesteri hivatal oldalán ugyanis hibásan jelentek meg először a jegyárak.

Jó, hogy megnyílt a strand, de azért még sok itt a tennivaló - mondta néhány látogató, aki már a délre meghirdetett kezdésre megérkezett és volt ideje szemügyre venni a körülményeket. Az egész strand területén egy-két zuhanyzó működött, pedig a szabályzat szerint csak zuhanyzás után lehet a vízbe menni, és a medencék "bejáratánál" sem volt feltöltve fertőtlenítős vízzel a "lábmosó medence". Arról nem is beszélve, hogy bár minden medencéhez külön életmentőt ígértek, mi magunk egyet sem láttunk...

A több száz vendég azonban semmit sem törődött ezekkel a kisebb hiányosságokkal, mindenki hamar megtalálta a neki megfelelő árnyékos részt, vagy éppen naposat, a legtürelmetlenebbek pedig már a bokáig érő vízbe is belefeküdtek a medencében, ahol elvileg péntek késő délután a sodrófolyosó is beindul majd.

Az utolsó utáni pillanatban kezdtek hozzá az egyik medence feltöltéséhez

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: